image

Aktuellt


Välkommen till Ragnar Stålskog AB, ett säkert val sedan 1955!

 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
Ragnar Stålskog AB startade verksamheten 1955 och har sedan dess utvecklat, producerat och levererat elsäkerhetsutrustning till kraftindustrin. Idag är vi Nordens största producent och leverantör av jordningsverktyg, manöverstänger samt spänningsprovare och levererar utrustning till stora delar av världen.

Förutom ett brett produktprogram, som uppfyller svensk och internationell standard, kan företaget också erbjuda korta leveranstider, hög kvalitet och specialkonstruktioner enligt kundens önskemål.
 
Materialval liksom detaljbearbetning påverkar kvaliteten. För oss är det självklart att produkterna skall ha en mycket hög kvalitet, en kvalitet som gör att de på ett säkert sätt kan användas i många år framöver. Genom att vi har vår tillverkning av bl a  jordningsverktyg, kontaktdon och isolerstänger vid vår fabrik i Upplands Väsby får vi en mycket god kontroll på produktionens olika faser.
 
Vid arbete på en elanläggning måste utföraren ha fullt förtroende för den utrustning som skall skydda personen ifall något går fel. Vid exempelvis en kortslutning påverkas ett jordningsverktyg av extrema påkänningar. Det är därför vi utför fullskaliga kortslutningsprover på kompletta jordningsverktyg, för att se ifall teori och verklighet stämmer överens (vilket även är ett krav i standarden).
 
Förutom att producera en säker produkt har mycket stor vikt lagts på att skapa lösningar som underlättar handhavande, förlänger livstiden samt förenklar service.
 
En del av den utrustning som vi tillverkar ska regelbundet kontrolleras. Detta ska göras för att upptäcka eventuella skador som försämrar produkternas skyddsförmåga. Kontakta gärna vår serviceavdelning ifall ni önskar hjälp med detta.
 
Har ni frågor angående våra produkter eller önskar hjälp med val av produkter, tveka då inte att kontakta oss!
 
Vi är mycket tacksamma för det förtroende som ni ger oss och ser med glädje fram emot att kunna erbjuda lösningar som hjälper er i ert arbete!
 
Steffen Kriebel
VD